Konsantre Meyve Suları ve Meyve Şurupları Nedir?
%100 Doğal Aromalar ve Doğal Şeker
Mevsiminde organik meyveler toplanır taze meyve suyu sıkılır daha sonra belli endüstriyel kurutma makinelerinde kurutulur ve dibinde kalan meyveden arta kalan toz alınır. Daha sonra bu tozun üzerine, kurutulmadan önceki kadar su ile yoğunlaştırılarak konsantre meyve suyu elde edilir. Örneğin 5 kilogram meyve suyunu kurutunca 50 gram toz kalıyorsa daha sonra bu tozun üzerine 4950 gram su konarak %100 meyve suyu elde edilir. 9950 gram su konursa da %50’lik meyve suyu elde edilir ve buna meyve nektarı veya meyveli içecek denir. Eğer söylediğiniz şey, marketten aldıktan sonra üzerine su katılarak içilen konsantre meyve sularıysa bunlar da yukarıda anlattığımız şekilde yapılır. Örneğin 5 kilogram meyve suyu kurutulduktan sonra 50 gram toz kalıyorsa bunun üzerine 950 gram su eklenir ve elde edilen 1 litrelik sıvı 1+9 oranında Meys konsantre meyve suyu olarak raflarımızda sizlere sunulur.